Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vinaři - Jan Fuksa (Mirek Táborský)

4. 09. 2014 | Postavy
Emancipovaná rozvedená manažerka z Prahy, Kateřina Hýsková, přijíždí se svými dvěma dospělými dětmi navštívit své rodiče do jihomoravských Křetic. Osud tomu tak chce, že je nejprve nucena setrvat několik týdnů, aby posléze zjistila, že v Křeticích v otcově vinařství je vlastně doma. A že chce žít zde. Podobně si jihomoravský vinařský svět zamilují postupně i její syn, flákač a průšvihář Buddy, a dcera Petra, nadšená sportovkyně. Obě děti najdou na Moravě překvapivě nejen profesní uplatnění, ale i nové lásky. Hlavní dějová linka seriálu Vinaři tedy vlastně vypráví archetypální příběh o tom, jak si lidé z velkoměsta zamilují kouzelnou jižní Moravu.

Jednotlivé komediální epizody čerpají náměty z malebného světa jihomoravských Křetic, kterému vévodí dva odnepaměti znesváření vinaři; Pavlíček, otec Kateřiny, a Vlček. Oba vinaři zastávají rozdílnou vinařskou filozofii. Zatímco Vlček je spíše na kšeft zaměřený velkoobchodník, Pavlíček ve svém menším vinařství ctí tradiční poctivou práci a lásku k vínu. Žabomyší spory těchto dvou mužů generují komediální konflikty, zčásti také proto, že blízcí těchto dvou tvrdohlavých chlapíků v jejich půtkách „nejedou“. A tak může například Pavlíčkův vnuk Buddy chodit s Vlčkovou krásnou dcerou Julií.

Vinaři - Jan Fuksa (Mirek Táborský)Kromě dvou hlavních vinařství patří ke koloritu vesnice také neoficiální rada starších, vedená moudrým pábitelem a znalcem vína Fuksou, starostou Olinem, který ve funkci přežil všechny režimy; farář Tomica, který pro nedostatek věřících pochybuje o svém poslání, hypochondrický doktor Luža či policista Tauš, jenž se denně střetává se svérázným jihomoravským výkladem zákona a čeká na svůj velký případ.

Mirek Táborský – Jan Fuksa:


Mirek Táborský alias Jan Fuksa je muž plný staré vinařské moudrosti, kterou pravidelně pěstuje se svým nejlepším kamarádem Pavlíčkem. Nikdo nedokáže tak básnicky pojmenovat krásy jižní Moravy jako on.

Rozhovor s Mirkem Táborským alias Janem Fuksou:


Jak se hraje s kozou? Na to musí být nějaká příprava?

„Je to s ní složitější, to je pravda :-). S kozou z Vinařů jsme ještě nezkoušeli, ale v jiném seriálu to probíhalo tak, že Doufám, že se nám podaří to natočit opravdově, ale zároveň aby to bylo i úsměvné, protože to je ten žánr, který děláme.“

Nový seriál Vinaři, ve kterém bude excelovat i Mirek Táborský jako Jan Fuksa, můžete sledovat každou neděli od 20:15 na Primě.

Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vinaři - Jan Fuksa (Mirek Táborský):

Vinaři - Jan Fuksa (Mirek Táborský)
Vinaři - Jan Fuksa (Mirek Táborský)
Vinaři - Jan Fuksa (Mirek Táborský)
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice